Linia fierbinte: 0 (68) 840 040

or. Chișinău, str. Uzinelor 11

Hit vânzări

Uși de interior Albero

(0 item) - 0,00 MDL

Nu aveți nici un produs în coșul de cumparaturi.

section

Gleturi

Tabel  Lista 

7 Produs(e)

per pagină

Tabel  Lista 

7 Produs(e)

per pagină

Exista de asemenea o impartire a gleturilor in functie de finalitatea lor. Dupa scopul in care sunt utilizate exista asadar gleturi de incarcare (grosime de maximum 10 milimetri) si gleturi de finisaj (grosime de maximum 2 milimetri).

De obicei, gleturile de incarcare sunt produse pe baza de ipsos, deoarece ipsosul utilizat in constructii nu permite aparitie fisurilor pe pereti indiferent de grosimea stratului in care a fost aplicat. Gleturile de incarcare se aplica direct peste tencuiala sau peste caramida, dupa caz. Ele au un aspect relativ grosier (cu granule ceva mai mari, de maximum 0,2 milimetri, care nu permit decat in rare cazuri sa se poata aplica direct peste ele vopseaua lavabila).

Gleturile de finisaj sunt, de obicei, realizate pe baza de ciment alb, deoarece acesta permite realizarea unui strat de o duritate satisfacatoare, dar care, in acelasi timp se poate slefui usor. Acest tip de glet se aplica de obicei peste un glet de incarcare. Produsul este foarte fin (cu o granulatie de maximum 0,1 milimetri) si foarte alb, permitand aplicarea vopselei lavabile si reducand concomitent si consumul de vopsea.

Toate gleturile se amesteca in prima faza, prin presarare, folosindu-se cantitatea de apa recomandata. Aplicarea se realizeaza cu ajutorul gletierei de inox, dupa urmatorul "algoritm": peste tencuiala se va aplica un singur strat de glet de incarcare (asadar un glet pe baza de ipsos) apoi, dupa uscare, se mai aplica unul sau doua straturi foarte subtiri de glet de finisaj (gleturi pe baza de ciment). Dupa uscarea acestuia din urma, peretii se slefuieste usor cu glasspapier foarte fin si ulterior se aplica vopseaua lavabila.

Gleturile se folosesc de obicei la interior, acolo unde se doreste sa se obtina o suprafata perfect neteda, suprafata pe care vopseaua sa se poata aplica foarte usor.

Exista si gleturi de exterior, dar putine dintre produsele de acest tip din piata au caracteristicile de calitate necesare care sa le faca sa reziste la factorii atmosferici. Pentru ca acest lucru sa fie posibil produsele au fost regandite. De exemplu, gletul de exterior are in compozitie si silicon precum si fibre de matase sintetica, astfel ca produsul devine perfect impermeabil si foarte rezistent la ploaie, inghet/dezghet precum si la radiatiile solare puternice. Nu este deloc recomandat sa aplicati pe exterior gleturi gandite pentru interior. Acestea nu vor rezista in timp la factorii de mediu.

Trebuie sa facem distinctia intre timpul de intarire si timpul de uscare. Faptul ca un glet se intareste mai repede, nu inseamna neaparat ca acesta se si usuca mai repede. Gleturile pe baza de ciment se intaresc mai greu (ele permit un timp de lucru mai indelungat, de circa 3-5 ore) dar se usuca ceva mai repede (circa 6 ore per strat de un milimetru). Gleturile de ipsos sunt mai "rapide" cand vine vorba de perioada de timp necesara pentru a se intari ( se intaresc in circa 50-100 minute) dar sunt produse care se usuca ceva mai greu, tinand cont ca ele se aplica si intr-un strat mai gros (de exemplu, un strat de glet de ipsos gros de 5 milimetri necesita cam 2 zile pentru a se usca).

Ca regula generala, nu se aplica straturile ulterioare inainte ca straturile aplicate anterior sa se fi uscat rezonabil.

Aplicarea acestor produse este foarte usor de realizat, iar suprafata finala va devini, cu putina pricepere, una foarte neteda. Un perete foarte neted prezinta o serie importanta de avantaje. Astfel, aplicarea vopselei este sensibil usurata (trafaletul preseaza uniform pe suprafata peretlui), iar consumul de vopsea este redus considerabil. Datorita suprafetei netede a peretelui vor fi reduse si neomogenitatile de culoare precum si "umbrele" care pot aparea pe perete dupa ce aplicam vopseaua.

Temperatura de aplicare (fie la interior sau la exterior) trebuie sa fie una situata in intervalul de 5-30 grade Celsius. La interior, dupa aplicare este bine sa ventilam incaperile, pentru a permite astfel apei sa se evapore. La aplicari exterioare trebuie sa avem grija sa nu ploua in urmatoarele 10-12 ore de la aplicare si sa incercam de aseenea sa evitam expunerea la soare puternic imediat dupa aplicare.