Linia fierbinte: 0 (68) 840 040

or. Chișinău, str. Uzinelor 11

Hit vânzări

Uși de interior Albero

(0 item) - 0,00 MDL

Nu aveți nici un produs în coșul de cumparaturi.

section

Becuri Incadescente

Tabel  Lista 

22 Produs(e)

per pagină

Tabel  Lista 

22 Produs(e)

per pagină

Incepand cu 1 septembrie 2009, becurile de uz casnic produse pentru piata europeana trebuie sa respecte anumite cerinte minime in materie de consum energetic. Astfel, becurile incadescente si cele cu halogen care nu respecta aceste cerinte au fost eliminate, treptat, de pe piata UE.

Becurile incandescente de 100 de wati au fost eliminate in 2009, cele de 75 de wati in 2010, cele de 60 de wati in 2011, iar din urmatorul an, 2012, s-a interzis si comercializarea becurilor clasice de 40 si 25 de wati.

In consecinta, din lipsa de alternativa, becurile economice fluorescente (CFL – Compact Fluorescent Lamp) sau becurile cu leduri (LED – Light Emitting Diode) incep sa fie din ce in ce mai cautate pe piata in primul rand datorita faptului ca utilizarea acestora reduce consumul de energie si economiseste bani. In acest articol vom incerca sa clarificam avantajele si dezavantajele becurilor economice in comparatie cu becurile incadescente dar vom incerca sa va explicam si cum puteti determina echivalenta intre cele trei tipuri de becuri.

Economiile de energie cresc, costurile scad. Datorita consumului scazut de curent electric pe care il asigura variantele economice, factura la electricitate platita de o familie se reduce cu pana la 15%. Cu alte cuvinte, se economisesc intre 25 si 50 de euro pe an, in functie de dimensiunile locuintei, numarul si tipul de surse de iluminat utilizate.