Linia fierbinte: 0 (68) 840 040

or. Chișinău, str. Uzinelor 11

Hit vânzări

Uși de interior Albero

(0 item) - 0,00 MDL

Nu aveți nici un produs în coșul de cumparaturi.

section

Materiale pentru Fațadă

Tabel  Lista 

67 Produs(e)

per pagină

Tabel  Lista 

67 Produs(e)

per pagină

Materiale pentru fațadă vânzare în Moldova (or. Chișinău, or. Bălți)

Fațada unei case va spune întotdeauna o poveste despre locatarii ei. Atat prin designul ales, cît și prin materialele și culorile folosite, fațadele caselor pot trada gusturile, dar și statutul financiar al proprietarilor.

Bineinteles, la alegerea materialelor se va ține cont și de trend-urile actuale în materie de design al locuințelor. În aceasta perioada, la mare căutare sunt materialele colorate ce asigură un aspect original și inedit casei. Trebuie însă să ai mare grija la amestecul culorilor, pentru ca nu ai vrea să creezi un efect atît de puternic, încat cei care îti vor admira casa să se plîngă de dureri de cap.

Cînd alegi materialele pe care le vei folosi pentru decorarea fațadei, este indicat să ții cont de cîteva aspecte:

      - designul per ansamblu al casei tale
      - bugetul alocat
      - timpul și banii pe care ești dispus să le investești în întreținerea fațadei

În momentul în care îți alegi materialele pentru fațada casei, trebuie să ții cont ca aceasta nu va juca doar un rol estetic in ansamblul casei tale, ci va avea si sarcina de a actiona ca o bariera ce va proteja casa de efectele factorilor de mediu precum soare, vant, umezeala, ploaie.

 

Lambriurile din PVC (Siding)

Ideea de a construi fatadele caselor cu acest tip de material a fost imprumutata de la constructorii caselor de tip american. PVC-ul se bucura de avantajul de a fi foarte rezistent si foarte usor de intretinut. Poate fi montat pe orice tip de suprafata si este accesibil ca pret.

Sidingul de vinil sau lambriurile exterioare din PVC (policlorura de vinil) reprezinta una dintre cele mai practice solutii de placare exterioara a casei. Acest tip de invelitoare se preteaza in zone climaterice cu temperaturi cuprinse intre -40 si + 50 de grade Celsius.

La o simpla comparatie cu tencuiala exterioara decorativa, se pot constata avantajele placarii cu siding: durabilitate, rezistenta la uzura, intretinere usoara si durata mare de viata.

Piatra naturala

Ca intotdeauna, cel mai apreciat si, implicit, cel mai scump material folosit pentru construirea fatadelor caselor este piatra naturala. Pe langa faptul ca aceasta ofera un aspect luxos cladirii, piatra naturala este unul dintre cele mai rezistente materiale de constructie. Consecinta fireasca a acestei trasaturi este lipsa necesitatii intretinerii fatadei, nefiind nevoie de lacuire sau revopsire. Tot ce trebuie sa faci este sa o speli din cand in cand.

Piatra naturala poate fi gasita intr-o varietate de culori si texturi, cele mai populare tipuri de pietre folosite pentru fatada fiind granitul, ardezia si calcarul. Marele dezavantaj al folosirii acestui tip de material este, dupa cum am mentionat mai sus, costul ridicat. Pe langa costul efectiv platit pentru piatra si transportul acesteia, va trebui sa platesti, de asemenea, si costul montarii ce trebuie efectuata doar de specialisti. De aceea, multe persoane aleg sa foloseasca piatra naturala doar in anumite portiuni ale fatadei pentru a aduce un plus de eleganta si rezistenta casei.

Piatra reconstituita

Piatra reconstituita este alternativa mult mai ieftina a pietrei naturale. Aceasta este obtinuta din bucati macinate de piatra naturala, ce au fost recompuse prin folosirea unor lianti. Practic, piatra reconstituita are o compozitie asemanatoare cu cea a betonului, dar imita pietrele naturale.

Lemnul

Lemnul se numara printre materialele ieftine folosite pentru construirea unui fatade. Fatadele din lemn pot fi montate si fara ajutorul profesionistilor, astfel ca vei economisi costurile aferente montarii. Cele mai folosite specii de lemn pentru construirea fatadelor caselor sunt bradul, pinul, molidul si mahonul. Marele dezavantaj al lemnului este ca necesita costuri ridicate de intretinere, aceasta trebuind facuta la anumite intervale de timp.

Din cauza factorilor de mediu, fatadele din lemn tind sa isi piarda stralucirea si culoarea. Mai mult decat atat, acestea sunt expuse riscului de a fi deteriorate de carii, termite, ciuperci etc. Pentru a evita aceste consecinte, este nevoie ca la un interval de 5-7 ani fatada sa fie revopsita cu vopseluri sau lacuri care sa reziste la factorii naturali si la schimbarile de temperatura si umiditate. In situatia in care fatada este expusa unei umiditati ridicate, efecte precum craparea si putrezirea lemnului nu vor intarzia sa apara.

Cărămida

Caramida este unul dintre cele mai vechi materiale folosite la imbracarea fatadelor caselor si, pe langa faptul ca este foarte rezistenta si ecologica, ofera un aspect elegant casei. In prezent, exista numeroase tipuri de caramizi ce difera in functie de culoare, textura, greutate, densitate etc. O fatada din caramida poate rezista cel putin 100 de ani, iar timpul si banii dedicati intretinerii sunt minime. Caramida este un bun izolator termic care va avea grija sa va pastreze casa calduroasa pe timp de iarna, si racoroasa pe timp de vara.

Vopseaua pe baza de silicati

Acest material face parte din inovatiile prezentului, fiind folosit atat pentru decorarea fatadelor noi, cat si pentru restaurarea celor vechi. Vopseaua pe baza de silicati are avantajul de a putea fi aplicata pe orice tip de suprafata, este foarte rezistenta si este disponibila intr-o paleta impresionanta de culori.

 

Abonează-te la pagina noastră de facebook - află primul despre ofertele noastre!